onsdag 4 augusti 2010

Projekt: Gå på stan med alla barna

Idag blev jag akut inringd som dagmamma igen :-) Jag gör det så gärna eftersom jag tycker att det är så kul. Vi började dagen med lite bowlingspel på grusgången. Det visade sig snart att grusgångar inte är speciellt lämpade för bowlingspel. Så efter lite gråt och sura miner styrde vi kosan mot stan.














Första stoppet blev en lekpark där det tydligen gick ut på att leka så HÅRT som möjligt.














Lunchen i form av pannkaka inmundigades på Törners (detta är innan Isak förvandlades till en galen hund som sprang runt på alla fyra på soffan och skällde på bordsgrannarna).














Vi gick...eller ja, Lille Iller kunde inte gå, han skulle helst springa men det gick även bra att småjogga, medan mellankillen gärna gick myrsteg. Men på något sätt tog vi oss i alla fall genom hela stan och tillbaka, med några stopp i klädaffärer (!). Det var dock inte så kul med dessa affärer eftersom man varken fick leka i rulltrappan eller med de automatiska dörröppnarna. Vi hann även med ett stopp på Gym24 där det lyftes och kändes på (nästan) alla vikter.

Eftermiddagen förlöpte i ett något lugnare tempo med datorspel för de stora och Pippi Långstrump-dvd för de små. Med undantag för melon-mellis: att äta så många melonbitar som möjligt på så kort tid som möjligt.














Tilde har samma stil som pappa framför tv:n.














En rolig och intensiv dag. Tilde sover gott efter en heldag med plast-storebrorsorna. Mammans kommentar: "Jag tar inte med mig alla tre på stan samtidigt, inte ens om Mathias är med...". Jaja, man är väl en stålkvinna ;-)